הגעגוע לנוסטלגיה ואיך שהיא כיום

nostalgia

בימים בהם הכל בקצב מהיר ומצמוץ הכי קטן יכול להשאיר אותך מאחור, יש עדנה וגעגוע למה שהיה פעם – למשחקים של פעם, למכשירים הישנים והחזקים שהחזיקו מעמד 40 שנה ולרגעים נוסטלגיים ואהובים מילדותנו.
מכירים את הגעגועים לזמנים שרגע היה רגע ולא שניה? כשהתמסרות למוסיקה הייתה מלאת כבוד ובעלת חשיבות? ממש כמו טקס, הרגע בו אתם מפנים לעצמכם זמן של שקט, בוחרים תקליט מאוסף התקליטים, מניחים אותו על הפטיפון, שומעים את חריקת המחט ומקשיבים בקשב רב לכל צליל שהמכשיר מפיק. אופנת הפטיפונים כבר כאן ובגדול! אז מה בעצם החזיר אותנו מאה שנה אחורה?
הפטיפון (בלועזית, בעברית “מקול”) נכנס לחיינו בשנת 1912 על שמם של שני האחים הצרפתים אמיל ושארל פָּטֵה כמכשיר לנגינת מוסיקה.
כיום בשוק יש קשת רחבה של דגמי פטיפונים – מפטיפון לשימוש ביתי שניתן לרכוש בחנויות יד שניה ובשווקי פשפשים ועד לפטיפונים HiFi היכולים להפיק צלילים נקיים, מדויקים ואיכותיים ביותר.
עיקר ייחודו של הפטיפון הוא בשמירה על רצף ניגון אנאלוגי יציב, עם כמה שפחות הפרעות. פטיפון איכותי שמטפלים ומכוונים אותו בצורה מקצועית יכול להפיק צליל שקרוב לשלמות – מדויק וקרוב מאוד למקור שבו האומן הקליט את המוזיקה לראשונה.
הפטיפון הינו מכשיר מכני עדין והמחט היא החלק הראשון שממיר את התנודות מהתעלות שעל התקליט לצליל. בסיס (פלטה) לא יציב/חזק, רעשי מנוע הפטיפון וזעזועים הם עיקר ה”תחלואות” המשפיעות על פעולת המחט ופוגמות באיכות הצליל.
למי שלא מוכנים להתפשר ורוצים את הטוב ביותר, עבורם נוצרו פטיפונים HiFi – כלומר פטיפונים באיכות גבוהה, רמת הגימור בהם גבוהה ביותר שמתעקשת על מקסימום איכות ועיצוב נקי. פטיפונים בקטגוריה זו יהיו בעלי פעולה שקטה שקרובה מאוד להיות נטולת ויברציות. כל הפטיפונים בקטגוריה הזו נותנים מענה לעיקרי ה”תחלואות” שציינו בפסקה הקודמת וזו בניגוד לפטיפונים ברמת כניסה.
לפטיפונים באיכות גבוהה נקודת הפתיחה מראש היא מצוינת: תמיד יהיה להם בסיס פטיפון ופלטה חזקים, בדר”כ שיטת ההנעה תהיה צידית וכולם יאובזרו בזרוע חזקה (כולל ראש ומחט) שמצטיינת בבידוד/בבלימת זעזועים. חומרי הגלם, טכנולוגיות ועיצוב הם התחרות העיקרית בקטגוריה של פטיפונים ברמת HiFi.
אנחנו לא מתיימרים לדעת מה החזיר את הפטיפונים לאופנה אבל אם נצטרך לנחש אז מגוון אופציות הרכישה, כמו גם האיכות הגבוהה אליה הגיע הסיגנל האנלוגי, אלו הן הסיבות לחזרתה של הנוסטלגיה.
אז מה מכל זה מתאים לכם? שאלה טובה!
נקודת המוצא שלכם צריכה להיות התקציב מכיוון שההבדל במחיר בין פטיפון ברמת כניסה לפטיפון ברמת HiFi יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים ויש הרבה “תחנות” בדרך. לאחר שהבנתם את התקציב שלכם, נמליץ לכם לפנות לחנות שחיה פטיפונים כבר 30 שנה ולא רק מוכרת אותם. הצוות המקצועי של החנות ישמח ליעץ לכם כמו שצריך, עד שתכירו את הפטיפון החדש שלכם.

פטיפון Onkyo CP-1050

דילוג לתוכן